16 Ocak 2018 Salı

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

saç dökülmesi nasıl önlenir
Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir

Saçlar Neden Dökülür? 

Problem fiziki yönden ele alındığında bütün insanlarda aynı olduğu görülmektedir. Tüm insanların yaşadığı sorun saç dökülmesidir. Yalnız nedenlerini araştırdığınızda işte orada bir ayrışma yaşanmaktadır. Ayrışma cinsiyet, yaş ve kişinin yaşadığı sağlık sorunları ekseninde değişiklik göstermektedir.

Erkek Tipi Saç Dökülmesi 

Toplumda en sık görülen dökülme tiplerinden olup, erkeklerin %95 kadınların ise yaklaşık %40 gibi bölümünü etkilemektedir. Hem erkekler hem de kadınlarda görüldüğü için erkek tipi, genetik ve ailesel isimlerle anılmaktadır. Erkeklerde kelliğe neden olan dökülme olup, alınacak bilimsel önlemlerle çözümü mümkündür.

Saç dökülmesi nasıl önlenir sorunun nedeni stres, sıkıntı, korku ve endişedir. 

Günlük hayatta çok fazla ciddiye almadığımız stres ve sıkıntı maalesef hayatımızı alt üst edebilmektedir. Aynı şekilde korku, üzüntü ve endişe yine bağışıklık sisteminde hasara neden olmaktadır. Bağışıklık sistemi güçsüzleştiğinde birçok otoimmün hastalık ortaya çıkmaktadır. Onlardan biride saçkıran olup, bağışıklık sistemi kıl köklerini yabancı madde olarak algılayıp, onları dökmek için sıvı salgılamaktadır. Bu şekilde aniden madeni para büyüklüğünde bir ya da birden fazla noktada dökülmeler görülmektedir. Herhangi bir belirti ve şikayet olmadan ani bir şekilde ortaya çıkan saçkıran insanın daha fazla moralinin bozulmasına neden olur. İşte bu durum sorunu iyice içerisinde çıkılmaz hale getirmektedir.

Detaylı bilgi almak için http://estetikdoktorlari.net/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder