26 Mayıs 2016 Perşembe

Botoks


Botoks uygulamaları, yaşla birlikte belirginleşen mimik çizgilerini hafifletmek ya da ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan, kolay ve güvenilir bir yöntemdir. Botox enjeksiyonu özellikle alın, kaş çatma çizgisi, kaz ayaklarındaki ve boyundaki çizgilerde çizgilere enjeksionu yöntemi kullanılması sonucu olan kırışıklıkların açılmasında, botoks diğer sistemlerle tartışma götürmeyen bir iyilik hali sağlıyor.Bo­toks uy­gu­la­ma­sı minik iğnelerle ile kas­la­ra ila­cın ve­ril­me­si şek­lin­de ko­lay bir iş­lem­dir.
Botoks, bir enjeksiyon işlemi. Uygulanacağı bölge, lokal anestezi kremiyle uyuşturuluyor, 20 dakika bekleniyor. Uygulanacak alan temizlendikten sonra ince uçlu iğnelerle kas içine küçük dozlarda enjekte ediliyor. Uygulama için 10_15 dakikalık bir seans yeterlidir. Estetik cerrahlar, dermatologlar, medikal estetik uzmanları botoks, yapabiliyorlar. İşlem yapan hekimin, yüz anatomisini ve kasların çalışma yönünü çok iyi bilmesi gerekiyor.
Oldukça kısa süren botoks işlemi, kazayağı, alın, boyun, kızgınlık çizgisi, kaş kaldırmak için, terlemeyi önlemek için kullanılabilir. Uygulama süresi 10-15 dakikadır. İşlem sonrası bir acı ve sızı hissedilmez. Hastalar uygulama sonrası hemen normal iş hayatına dönebilir. Botoksun uygulandığı gün spora, kuaföre veya saunaya gidilmemesi önerilir ayrıca 3 gün havuza gidilmemelidir. Aynı gün uyku pozisyonuna dikkat edilmeli yüz üstü yatılmaması gerekmektedir. Botoksun tam etkisi 5 ile 7 gün arasında tamamen görülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder